Självledarskap och ledarskap

Självledarskap och ledarskap

Jag tror inte någon kan säga annat än att det gör ont i hjärtat att följa händelserna i Ukraina. Bilderna berör mig fruktansvärt. Och mitt i det förundras jag över den otrolige ledare landet har. Som står där, redo att stå upp för de värden han representerar och de ideal han försvarar. Så många ledare hade satt sig i säkerhet, lämnat landet, flytt till en bunker. När Zelenskyj fick frågan om han önskade hjälpa att evakueras svarade han: "Striden är här. Jag behöver ammunition inte skjuts" som ännu leder inifrån Kiev. Han som kom till sin position utan politisk erfarenhet och från helt annan bakgrund...exemplet på vad folkvald kan betyda! 

Det är så lätt att säga att man ska stå för vad man tror på för sina värderingar, försvara sina och samhällets värden och den värld man vill ha och den man är - men är det så enkelt när det gäller liv och död verkligen. Det krävs en enorm mängd mod och enorma ledaregenskaper - jag beundrar mannen, och jag lider med landet. 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.