Vad är skillnaden på serum och olja?

Vad är skillnaden på serum och olja?

I många hudvårdsrutiner finns både serum och olja. Behöver man båda? Varför ? Vad gör de och blandas de inte om jag först lägger det ena och sen det andra direkt uppepå? Eller är det samma sak? 

Ett serum har betydligt mindre molekyler än en olja. Det innebär att ditt serums aktiva ingredienser tränger djupare ner i huden och verkar i de djupare hudlagren. Ett serum måste ligga närmast huden i din hudvårdsrutin, på rengjord hy. Du kan inte applicera ett serum uppepå ex en dagcreme eller en olja. Då förhindras serumet att verka. I din hudvårdsrutin kan i du princip alltid tänka att det som är tunnast, vattnigast, ska ligga närmaste huden och sedan ska lagren ligga i den ordnare de blir allt tjockare. 

En olja har således större molekyler och tränger inte lika djupt ner i huden. Däremot tränger den vanligtvis ner djupare än en creme. Oljan bevarar huden fuktbalans och vårdar och ger len och smidig hy. Den innehåller goda fettsyror och antioxidanter vilket vårdar och skyddar din hud. Oljan kan ersätta en creme eller så kan du lägga din dagcreme uppepå ansiktsoljan. Vintertid kan det vara extra bra att använda en olja då oljan inte innehåller något vatten. Året runt bör du tänka på att olja däremot inte innehåller någon Spf, så ditt solskydd bör du lägga uppepå oljan. 

Att tänka på är dock att inte gå loss på vilken olja som helst! Vissa oljor, exempelvis olivolja eller kokosolja, innehåller för stora molekyler som gör att den inte tränger ner i huden utan lägger sig uppepå och riskera täppa igenom porer.

Serum och olja är en fantastisk kombo och rekommenderas verkligen att användas ihop - de kompletterar varandra och ger din hud optimal näring och vård. Allra mest effekt får du av att använda serum och olja i samma hudvårdsserie. En serie med produkter fungerar alltid tillsammans, och riskerar aldrig att "krocka" och är utvecklat för att ge synergieffekter - dvs. de samverkar för bästa resultat!  

 

 

Här hittar du vårt serum och olja. 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.