Marknadsföring

Marknadsföring

Idag har jag haft en session kring marknadsföring, och jag tänker att jag lägger ut delar av detta till er då det kanske är aktuellt för många av er! 

Tjejen jag pratade med tycker att det är svårt att nå ut till nya kunder och vill marknadsföra både online och irl och att exempelvis annonsering är ganska dyrt. 

Några tankar, tips och idéer: 

- Marknadsför inte din produkt, marknadsför din sida, Facebook eller IG eller var du valt att jobba. Når du ut med din sida till många så når sedan din information ut till många också. (Många kör ju gilla-dela-tagga, men det finns fler sätt att marknadsföra din sida på!) 

- Erbjudande i social medier; tagga en kompis och och du och hen får varsin produkt X till priset av en eller liknande erbjudande. Med den typen av erbjudande når du ut till dubbelt så många kunder. 

- Traditionella lappar-i-affären, rabattkupong till grannskapet eller trappuppgången eller Blitz card i postlådor.

- Hitta samarbeten irl, kanske någon salong, företag, hotell, gym vill erbjuda sina kunder något extra? Andra typer av samarbeten; kanske någon vill köra något event eller någon behandling tillsammans med dig - massage och wrap, klippning och HairSkinNails, fransförlängning och fransserum, ansiktsbehandling och avsluta med facial wrap, kostrådgivning med superfoods eller carb control, träning och protein...ja, varianterna kan vara hur många som helst! 

- Hitta samarbeten online, kanske någon blir väldigt glad över dina produkter och i gengäld vill tipsa sitt nätverk, sina läsare, följare om dem. 

- Be vänner och familj dela dina inlägg; jag är ju inte den som förespråkar att man ska konstant ska försöka sälja eller rekrytera sina närmsta, det kan bli jobbigt för alla, men de flesta vill gärna hjälpa till på det sättet om man ber om hjälp! 

 

Det här var bara några spontantips utifrån vårt samtal...har du fler får du gärna dela med dig till de andra i kommentarerna! 

Må gott! /Annelie 

 

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.