Kom igång med Glowb

Först och främst - välkommen till Glowb! Det ska bli otroligt roligt att ha dig med på resan och vi ser så mycket framemot att följa din väg mot framgång! 

Den här guiden är till för att hjälpa dig komma igång! Det finns massor att lära för att bli framgångsrik och nå långt i social media marketing och ett tips till dig för att få det där extra är att signa upp för coachingen via mejl här. Men för att komma igång och börja starta upp din verksamhet kan den här lilla guiden för att underlätta och ge dig en bra start! Ibland kan det kännas lite svårt att överblicka och avgöra var jag ska börja och hur jag ska komma igång. 

 

Det är däremot viktigt att du hittar ditt eget sätt att jobba och jobbar på det sätt du trivs bäst! Det ska vara roligt! Inte kännas som att du behöver följa någon punktlista eller måste göra vissa saker varje dag! Du bestämmer, du bygger din egen business när, var och hur du vill! Glowb ger stor frihet att själva utforma din verksamhet! Så se detta som förslag, tips, ideer - så här kan man göra! Men du gör som du vill! 

Igen, välkommen till Glowb!                        

  

Steg 1

Det viktigaste är att komma igång, med nästintill vad som helst! Ägna inte timmar åt att gå igenom back-office, söka produktinformation osv utan hitta dina länkar, till shop, dina produkter och din länk att dela med nya ambassadörer - och börja marknadsföra. Där du vill och trivs bäst! Kanske ett inlägg på instagram, facebook, TikTok eller var du nu föredrar att jobba! Du behöver inte kunna någonting! Ingenting alls - just nu!! Vi jobbar på sociala medier...det innebär att du behöver inte svara omedelbart! Du har tid att kolla upp, fråga i grupper osv. innan du skickar ett svar! MEN, posta inte för många inlägg! Använder du instagram eller facebook så fyll inte enbart ditt konto med marknadsföring! Dina följare och vänner kommer bli “mätta”: Se till att ditt konto till huvudsak fortfarande visar dig, vem du är och ditt liv! Ett inlägg per dag räcker - vill du lägga fler, använd stories. 

Ditt fokus här och nu bör vara på att sälja en produkt! Kanske har du en kompis som vill beställa en rengöring eller en ansiktsmask, en släkting som vill köpa en olja...någon i din omgivning som vill gå in och supporta din nya business för att säkra att komma igång? Det kan ta lite längre tid att komma igång med försäljning på dina sociala medier - ofta behöver du synas en stund! Du har också möjlighet att själv beställa hem alla produkter till 40% rabatt - det ligger ett välkomsterbjudande i ditt backoffice på ett välkomstpaket på allt till den rabatten, det erbjudandet ligger kvar i 48 timmar - och är ett erbjudande! (Ett bra sådant - så vill du använda produkterna själv så är det ett klipp!) Men, du behöver sälja (eller köpa) minst en produkt för att hålla stanna kvar som ambassadör. Om du inte sålt något alls (eller köpt) inom 14 dagar (detta gäller för dig som är registrerad efter den 1 juli) så avregistreras du. Det är heller ingen katastrof...för det är bara att registrera sig på nytt dag 15. Men, första mål: sälj en produkt! 

 

Steg 2. 

Du måste förstås också börja bekanta dig med ditt backoffice. Förutom dina länkar så hittar du utbildning och marknadsföringsmaterial där. I en widget på din sida står “Get all of your social media content here”. Klickar på get content och du kommer till du Brandox. Inne där kan du klicka på en lista uppe till höger och kommer därifrån åt ditt material. Där finns allt möjligt att använda i dina inlägg rakt av eller hämta inspiration till egna inlägg från. 

Under training finns dels en kort film som hjälper dig att komma igång och ett 30-dagars Social media Bootcamp. Båda är värda att titta igenom! I Bootcampet får du mycket och lär massor! Ett bra ställe att starta på! Men fastna inte i att bara lära dig och läsa på...som sagt, ett inlägg och några stories per dag bör du hålla i. Kontinuerligt.

steg 3. 

Det är bra om du delar även din länk för att starta upp flera ambassadörer - det är otroligt roligt att kunna teama med någon och ha jobbarkompisar! Hur dina inlägg bör formuleras beror delvis på vilka följare du har. Det är inte alltid som en och samma sak fungerar för alla!

Vissa vill ha informativt, vissa vill ha inspriation, vissa lockas av att det väcker nyfikenhet, vissa vill se resultat, vissa gillar den rent affärsmässiga delen osv. Du måste fundera över vilken "oublik" du har. Men generellt i början kan det vara bra att tänka på att hålla inläggen korta! Mata inte alla med all information du hittar, utan låt hellre folk ta kontakt med dig och ställa frågor eller visa intresse! De försäljningar du får får du i de allra flesta fall genom din inbox...så det är där du vill få igång konversationer! Det finns material till både inlägg, stories och annat i Brandox - men det är bra att hitta sin egen touch! 

Dina inlägg kan till en början exempelvis se ut så här: 

I stora drag är detta jobbet...posta inlägg, svara på meddelanden - få provision på försäljning! Svårare behöver man inte göra det! 

Det du inte vet det tar du reda på allteftersom! Första målet dina första veckor - sälj en produkt! Dina länkar är grunden till din försäljning och du är din egen! 

 

Signa upp för coachningen och i bloggen på beautic.se finns produktinformation som kan vara användbart - så kika gärna där! Men det mesta hittar du på ditt back-office...office2.glowb.team

You’re good to go!! 

Följ oss gärna på instagram om du vill ha inspiration eller ta kontakt! 

@beautybybeautic