Köpvillkor

Köpvillkor

Allmänt

För köp via beautic.se krävs det att du är över 18 år, för omyndig person krävs enligt Föräldrabalken målsmans medgivande. Genom beställning på beautic.se godkänner du de vid tiden publicerade villkor som anges nedan och intygar att de uppgifter du lämnar om dig själv är korrekta. Med benämningarna vi, våra, vårt och oss nedan avses beautic.se.

Företagsinformation:

Beautic

Nygården 41

791 93 Falun 

epost: info@beautic.se

Org.nr: 19750323-7146

 

Priser och betalning 

Priser på beautic.se anges inklusive moms. Vid utcheckning, i kassan, kan du se det totala priset inklusive moms, eventuella avgifter samt avdragna rabatter.

Att beställa och betala via beautic.se är säkert och tryggt. Vi tillhandahåller följande betalalternativ:

  1. Klarna direkt
  2. Klarna faktura 
  3. Klarna delbetalning
  4. Kortbetalning med VISA eller MasterCard
  5. PayPal

Varje genomförd och godkänd beställning genererar per automatik en orderbekräftelse. Den vanligaste anledningen till att en orderbekräftelse uteblir är att man i samband med beställningen har råkat uppge en felaktig mailadress eller att orderbekräftelsen per automatik sorterats in under Skräppost.

Frakt och leveranser

Fraktkostand på Beautic.se är 58 kronor. Leveransdatum är ett uppskattat datum och leverans beräknas ske inom 2 - 14 dagar. Att leveranstiden varierar är beroende att beautic.se samarbetar med ett flertal leverantörer inom Sverige och Europa, din order kan också därför komma i flera separata försändelser.  

 

OBS! Kom ihåg att hämta ut ditt paket i tid. Om paketet kommer tillbaka till oss som outlöst paket så förbehåller vi oss rätten att fakturera dig en avgift om 250 kr för att täcka avgifter och administrativa omkostnader.

 

Ångerrätt 

Om du ångrar ditt köp eller någon produkt från din beställning måste du låta oss veta detta inom 14 dagar efter att du mottagit de aktuella produkterna, detta i enlighet med Distansavtalslagen. Meddela via info@beautic.se.. För att din retur ska bli godkänd måste produkten vara obruten, oanvänd och finnas i originalförpackning med tillhörande emballage. Öppnade eller använda smink, hudvårds- och hygienprodukter återtas inte av hygieniska skäl. På detta sätt kan vi garantera att alla våra kunder köper en orörd och fräsch produkt.

Du som kund ansvarar för risken vid returfrakt, vilket bland annat innefattar risken för att produkten skadas eller kommer bort under frakten tillbaka till oss. Paketera väl.

Efter att du meddelat oss att du önskar returnera har du enligt lagen om distansavtal 14 dagar på dig att returnera den aktuella produkten. När vi mottagit din retur och gjort bedömningen att produkten är i väsentligt oförändrat skick kommer vi inom 14 dagar att återbetala dig, samt meddela dig via mail att ärendet är avslutat. Återbetalning sker enligt överenskommelse. Observera att eventuella avgifter såsom exempelvis frakt- och fakturaavgift ej återbetalas. 

Vill man använda Konsumentverkets officiella ångerblankett så finner man den här.

 

Retur- och Reklamationsinstruktioner

Har du ångrat ditt köp så gör du en Retur. Har du fått en skadad produkt eller saknar en produkt i din order så gör du en Reklamation. Observera att vi inte har någon “nöjd kund-garanti”. Detta innebär att vi ej godkänner returer/ reklamationer av produkter som du använt men som ej lever upp till dina förväntningar. Vid eventuell allergi eller överkänslighet rekommenderar vi alltid att man provar en ny produkt på en liten yta (exempelvis på handleden) och väntar i 24h för att se om man får någon reaktion.

För att registrera en retur- eller reklamationsförfrågan skickar du ett mejl till info@beautic.se och anger i ämnesrader "Retur" eller "Reklamation". Du kommer sedan att kontaktas via mail för vidare instruktioner angående ditt ärende. Vi återbetalar ej för eventuella egna fraktkostnader.

Som kund ansvarar du för produkten tills det att den mottagits av vår returavdelning, vilket bland annat innefattar risken för att produkten skadas eller kommer bort under frakten tillbaka till oss. Paketera väl.

 

Garanti och reklamationsrätt

Om du vill reklamera en produkt skickar du ett mejl till info@beautic.se och anger "Reklamation" i ämnesraden. Eventuellt fel på en vara skall anmälas snarast eller så snart felet borde ha upptäckts, detta inom skälig tid (senast inom 1 månad). 

Ett fabrikationsfel uppdagas enligt lag inom 6 månader. En defekt på termostat eller kortslutning räknas ej till sådana fel. För att Beautic ska ansvara för felet på varan krävs att felet är ursprungligt, det vill säga att det fanns redan när du köpte varan (fabrikationsfel). 

Beautic tar ej ansvar för fel som uppkommit på grund av skada, slitage eller vanvård. Till sådana varudefekter räknas exempelvis söndersliten sladd och sprickor hos produkten.

Enligt konsumentköplagen är det inte möjligt att reklamera en vara vid missnöje då vi ej har någon nöjdhetsgaranti. 

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer. Länk till EU:s gemensamma tvistlösningssida hittar du här 

Almänna reklamationsnämnden 
Box 174
101 23 Stockholm


Service

Vi har mycket omsorgsfullt valt ut våra samarbetspartners och erbjuder förstklassiga professionella produkter. Kontakta oss gärna för mer information, info@beautic.se.  Vi besvarar dina frågor angående ditt köp inom 48 timmar (helgfri vardag), i annat fall får du meddelande om fördröjning. Övriga frågor besvarar vi snarast möjligt med ambitionen att du ska ha ett svar inom 48 timmar.


Leveransförsening

Konsumenten har rätt att häva köpet vid försening om denne inte godkänner ny föreslagen leveranstidpunkt. Leveranstid är normalt 3 - 14 dagar.


Genom att genomföra köp via beautic.se godkänner du dessa köpvillkor.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar på sidan.

 


Personuppgiftspolicy

Sammanfattning av vår personuppgiftspolicy 

 

  • Denna Personuppgiftspolicy förklarar hur vi, Beautic, org. nr: 19750323-7146, Nygården 41, 791 93 Falun, Sverige, använder dina personuppgifter när vi  genomför transaktioner enligt våra Köpvillkor
  • Vid utcheckning registreras dina personuppgifter för leverans av din order samt för framtida incheckning, ett inloggningskonto skapas. Är du under 18 år ska du ha godkännande från din vårdnadshavare/förmyndare. i och med att du går vidare med inloggning godkänns detta förfarande. 
  • Dina personuppgifter delas aldrig till tredje part, de förvaltas av beautic. Däremot lagras uppgiften i vår webshopsplattform, Shopify. 
  • Om du har några frågor om hur vi hanterar dina personuppgifter, hör gärna av dig till oss på info@beautic.se 

Vår personuppgiftspolicy i fulltext hittar du här